078 615 6722 06 - 30517960

Het Optimaal Benutten van Overwaarde bij de Aankoop van een Nieuwe Woning

augustus 2023

Gefeliciteerd! Jouw huis heeft "overwaarde". Maar wat kun je hier eigenlijk mee doen? Overwaarde, het verschil tussen de actuele verkoopwaarde van je huis en de resterende hypotheekschuld, biedt verrassend veel mogelijkheden die je kunt benutten. In deze blog ontdek je hoe je overwaarde strategisch kunt inzetten bij de aankoop van een nieuwe woning.

Voordeel van overwaarde bij aankoop van een nieuwe woning
Sta je op het punt een nieuwe woning te kopen? Goed nieuws! Door de overwaarde in je nieuwe hypotheek te gebruiken, kun je je hypotheekschuld verminderen. Dit heeft directe voordelen voor je financiën: minder rente en aflossing betalen betekent lagere maandlasten. Deze financiële ruimte kun je inzetten voor andere belangrijke zaken in je leven.

Gebruiken voor extra uitgaven
Heb je plannen om je nieuwe woning aan te passen of te verbouwen? Overwaarde kan een waardevolle bron van financiering zijn. Je kunt ervoor kiezen om je bestaande hypotheek te verhogen met behulp van de overwaarde. Hierdoor kun je je nieuwe huis naar je eigen wensen aanpassen en je leefruimte verbeteren. Denk aan die langverwachte keukenrenovatie of het creëren van een comfortabele thuiswerkplek. Met de overwaarde maak je deze plannen werkelijkheid!

Overwaarde bij scheiding
Bij een scheiding kan overwaarde een belangrijke rol spelen. Als de woning met overwaarde wordt verkocht, wordt deze verdeeld op basis van eigenaarspercentages. Als één partner in de woning blijft, komt de hypotheek volledig op zijn/haar naam te staan en moet het percentage overwaarde aan de ex-partner worden uitbetaald. Het is van groot belang om deze aspecten juridisch goed vast te leggen om eventuele conflicten te vermijden.

Soms recht op lagere rente
Een interessante mogelijkheid is dat je bij sommige banken recht hebt op rentekorting wanneer het verschil tussen de actuele woningwaarde en de resterende hypotheekschuld groter wordt. Dit kan resulteren in lagere maandelijkse kosten voor je hypotheek. Niet alle banken bieden deze korting aan, dus het is verstandig om dit goed te onderzoeken. Bij Kooyman Hypotheken en Verzekeren staan we klaar om de mogelijkheden te bekijken en je te helpen besparen.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem contact op!
Wil je meer weten over hoe je jouw overwaarde kunt benutten bij de aankoop van een nieuwe woning? Neem dan contact op met Kooyman Hypotheken en Verzekeringen voor persoonlijk advies. Bel ons op 078-615 6722 of stuur een e-mail naar info@kooymanhypotheken.nl.

Jouw financiële toekomst begint hier, en wij staan klaar om je te begeleiden naar een weloverwogen beslissing!

Disclaimer: De informatie in dit blog is bedoeld als algemene informatie en niet als financieel advies. Raadpleeg een professionele financieel adviseur voor advies op maat.

Mail ons

Wilt u ons volgen voor het laatste nieuws, geef dan uw op Facebook.

Contact opnemen

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur, donderdagavond op afspraak en op zaterdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 078 615 6722 WhatsApp: 06 - 30 51 79 60

Onze adviseurs

Michel de Lege 6-6-2024 Michel de Lege

Financieel- en Assurantieadviseur & Hypothecair Planner

Bekijk ons team
© Kooyman Hypotheken 2024 Wij zijn MM
Sluiten