078 615 6722 06 - 30517960

In hoeverre loont onafhankelijk vergelijk?

juni 2017

Als u in een winkel of op internet op zoek gaat naar mooie klassieke muziek, zult u vreemd opkijken als er alleen muziek is te vinden van één componist. Voorkeuren voor muziek verschillen en dus is er een breed assortiment van verschillende componisten en uitvoerenden verkrijgbaar.

De keuze om te vergelijken vinden we bij de aankoop van allerlei goederen en diensten heel normaal, maar voor een van de grootste uitgaven die we in ons leven doen, de aanschaf van hypotheek, vinden we dit kennelijk minder vanzelfsprekend. Want bij de meeste banken kunt u een hypotheek afsluiten, maar dan alleen de hypotheek zoals die betreffende bank deze zelf heeft samengesteld. Datzelfde geldt voor aanbieders op internet die stimuleren om zelf de hypotheek te regelen. Toch stappen veel Nederlanders zo maar de bank binnen “om de hypotheek te regelen”

Wat een voor uw situatie passende hypotheek is, vraagt deskundig advies en vergelijking in de markt. Welke voorwaarden gelden er, wat is voor uw situatie een passende rentevaste termijn, wat zijn de ervaringen met de betreffende geldverstrekker als u te maken krijgt met calamiteiten waardoor u tijdelijk de hypotheeklasten niet kunt betalen, welke risico-opslagen rekent de geldverstrekker, kunt u de hypotheek meenemen als u verhuist? Zo maar enkele vragen die belangrijk zijn om te beantwoorden voordat u een keuze maakt voor een bepaalde geldverstrekker.

Er zijn veel instellingen die hypothecaire leningen verstrekken. Het is niet verstandig om zo maar één van die instellingen te kiezen en uw hypotheek daar af te sluiten. Oriënteer u goed en vergelijk de verschillende aanbieders.

Ons kantoor beschikt over software waarmee we tot in detail de verschillen per geldverstrekker zichtbaar kunnen maken. Er is niet één geldverstrekker die de beste aanbieding kan doen. Wat “de beste aanbieding” is, hangt van uw specifieke wensen en behoeften af. Voor u kan dat geldverstrekker A zijn, voor uw buurman geldverstrekker B.

Het is ons vak om die verschillen te analyseren en samen met u te bepalen welke geldverstrekker past bij uw situatie. Interesse in zo’n analyse? Wanneer u contact met ons opneemt, maken wij graag een afspraak om hierover verder te praten.

In hoeverre loont onafhankelijk vergelijk nu?

Appel en peren

Mail ons

Wilt u ons volgen voor het laatste nieuws, geef dan uw op Facebook.

Contact opnemen

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur, donderdagavond op afspraak en op zaterdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 078 615 6722 WhatsApp: 06 - 30 51 79 60

Onze adviseurs

9 Dennis Klopstra

Financieel- & assurantieadviseur | Vestigingsmanager

Bekijk ons team
© Kooyman Hypotheken 2024 Wij zijn MM
Sluiten