078 615 6722 06 - 30517960

Kunnen zelfstandigen zonder personeel, zzp'ers, een woning kopen?

december 2017

Vaste uitgaven bij wisselende inkomsten
Bij een hypotheek krijgt u te maken met de verplichting rente en
aflossing te betalen. Deze kosten staan per maand vast. Geldverstrekkers zijn - voordat zij de lening verstrekken - wettelijk verplicht te controleren of het inkomen voldoende is om deze maandelijkse hypotheeklasten te betalen.

Bij ondernemers, vooral bij zelfstandigen zonder personeel, is het lastig om een uitspraak te doen over het inkomen in de toekomst. Periodes waarin de ondernemer veel opdrachten heeft, kunnen worden afgewisseld met periodes waarin er minder opdrachten zijn. Het is dan lastig om te bepalen of de ondernemer ook in de toekomst een voldoende hoog inkomen heeft om de hypotheeklasten te betalen.

Drie jaar ondernemerschap niet langer vereist
In de praktijk eisten geldverstrekkers in dit soort situaties dat de zzp'er tenminste drie jaar als ondernemer actief is geweest alvorens hij een hypothecaire lening kon afsluiten. Geldverstrekkers keken dan naar het verdiende inkomen over deze drie jaar.

Nationale Hypotheek Garantie al na 12 maanden ondernemerschap
Op dit moment kunnen zzp’ers na 12 maanden zelfstandigheid al een Nationale Hypotheek Garantie krijgen. Deze garantie biedt extra zekerheid dat bij ook calamiteiten als scheiding, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid, de lening kan worden afgelost. Op grond van deze extra zekerheid zijn geldverstrekkers dan ook bereid voor de financiering van een woning een lening te verstrekken aan iemand die tenminste 12 maanden zelfstandig ondernemer is.

Meer weten?
Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs.
Stuur uw gegevens naar info@kooymanhypotheken.nl

85

Mail ons

Wilt u ons volgen voor het laatste nieuws, geef dan uw op Facebook.

Contact opnemen

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur, donderdagavond op afspraak en op zaterdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 078 615 6722 WhatsApp: 06 - 30 51 79 60

Onze adviseurs

9 Dennis Klopstra

Financieel- & assurantieadviseur | Vestigingsmanager

Bekijk ons team
© Kooyman Hypotheken 2024 Wij zijn MM
Sluiten